skip to Main Content

Regeringens nedskæringer på det grønne område svækker Danmarks frontløber position

Connie Hedegaard, tidligere EU kommissær og nuværende formand for klimatænketanken Concito, advarer sammen med andre klimaeksperter i Politiken 05.11.2015 om konsekvenserne ved regeringens kortsigtede besparelser på det grønne område.

’Det hele er meget kortsynet. Vi har skabt nogle erhvervsmæssige styrkepositioner og haft alle udviklingsomkostninger up front. Nu skal vi til at høste frugterne – og mens resten af verden er ved at få øje på os, ville det være så typisk dansk at få kolde fødder netop nu’, påpeger Connie Hedegaard.

Connie Hedegaard er i dag også rådgiver i grøn omstilling for den borgerlig norske omstilling, og her undrer det at den danske regering skærer sådan ned:

’I Norge arbejder de også på at omstille samfundet til grøn konkurrencekraft, og de kigger hele tiden på Danmark, Danmark, Danmark. Når vi skærer ned spørger de: Hvorfor gør I det ?’, tilføjer Connie Hedegaard.

Også Det konservative Folkeparti kæmper for at påvirke regeringen i finanslovsforhandlingerne:
’Danmark har investeret massivt i teknologiudvikling, og nu, hvor vi står lige på dørtrinnet til at udbrede resultaterne i hele verden, vælger vi at drosle ned – det kunne ikke være mere dårlig timing. Det er at skyde sig selv i foden’, siger partiets miljø- og klimaordfører Mette Abildgaard.

For Dansk Industris forskningspolitiske chef, underdirektør Charlotte Rønhof er de store nedskæringer på forskning, uddannelse og især på de erhvervsrettede forsknings- og udviklingspuljer EUDP, MUDF og Innovationsfonden et kæmpechok.

Regeringens egen klimavismand Peter Brinch Sørensen mener direkte, at nedskæringerne på længere sigt vil svække Danmarks erhvervsøkonomiske position som frontløber inden for udvikling af grønne teknologier.

Læs mere om baggrunden for artiklen her i Politiken.dk

 Også ugebrevet Mandag Morgen har i nr. 38 fokus på nedskæringerne på forskning og uddannelse og konsekvenserne for videnssamfundet og Danmarks konkurrenceevne.

 

Back To Top