skip to Main Content

Skal din næste mobil være en genbrugt?

Virksomheden Refurb, som er med i Rethink Business Design for Disassembly, specialiserer sig i opkøb af brugt IT-udstyr, herunder mobiltelefoner. Mobiltelefoner kan oftest genanvendes direkte, hvis blot dataene bliver slettet og tjekket for fejl. Det er netop noget af det, Refurb specialiserer sig i. 

Hvert år vokser mængden af elektronikaffald med 4-6%. Det betyder, at miljøet er presset. Vi forbruger stadig større mængder af telefoner, computere og tablets, og samtidig anvender vi udstyret i kortere og kortere tid. Det giver sammenlagt en selvforstærkende effekt, hvor mere og mere udstyr kasseres.

I følge Refurb er der mange værdier i telefoner, som kan genanvendes som eksempelvis skærmen, batteriet og printpladerne inde i telefonen, som består af metaller som guld, sølv, kobber og palladium. Derfor er det vigtigt, at der går så lang tid som muligt, inden mobiltelefonen ender sine dage

Refurb har lavet denne infografik omkring deres de miljømæssige udfordringer, fordele og muligheder ved genbrug af mobiltelefoner.

Læs mere om virksomheden Refurb

Back To Top