Green Fiber Bottle

Carlsberg og IKEA udvikler nye bio-emballager

Carlsbergs direktør for bæredygtighed, Simon Boas Hoffmeyer, afslørede fornylig den nyeste udgave af bryggeriets bæredygtige træfiberflaske, som er skemalagt til at blive testet på et pilotmarked i 2018. Det skete under Sustainable Brands 2016-konferencen, hvor over 500 virksomhedsledere var samlet.

Carlsberg begyndte udviklingsarbejdet mod den grønne(re) flaske i 2015 som en del af Carlsberg Circular Community (CCC), og bryggeriet har siden samarbejdet med emballagevirksomheden EcoXpac for at fremstille en bæredygtig ølflaske af træfiber.

Carlsberg vil sikre bæredygtighed i alle flaskens faser, ved blandt andet at plante træer i samme tempo som de høstes til produktionen. Hvis flasken bliver efterladt i naturen, vil den på miljøvenligvis blive nedbrudt. Naturligvis er formålet med flasken, at materialet skal genanvendes, ligesom vi kender det med konventionelle flasker og dåser.

Læs hele artiklen på CSR.dk her

Også IKEA planlægger at benytte sig af bio-emballage. Emballagen, som er skabt af svampe og har en nedbrydningstid på et par uger, er en miljøvenlig erstatning (for de konventionelle emballager af plastmaterialet polystyren) med det formål at reducere spild og øge genbrug.

Den nye bæredygtige emballage, også kaldet ’Mushroom Packaging’, er udviklet af det amerikanske firma Ecovative. Det er den underjordiske del af svampen, også kaldet mycelium, som bruges til fremstilling af emballagen. Mycelium er fibre, der med andre ord fungerer som svampens rødder. Det smarte ved brugen af mycelium-fibrene er, at de binder sig til den overflade, de vokser på.

I modsætning til polystyren, som først nedbrydes efter tusinder af år, bliver den nye mycelium-emballage nedbrudt biologisk efter blot et par uger. Emballagen kan bortskaffes i haven, f.eks. i kompostbunken.

Læs hele artiklen på CSR.dk her 

Search