Ceguide Web

Bæredygtigt materialevalg

ceguide_web

Ellen MacArthur Foundation har netop udgivet en ny materialeguide, hvor designere nemmere kan lære at træffe bedre og mere bæredygtige materialevalg ved at stille de rigtige spørgsmål.

De enkle skridt i guiden vil dels hjælpe brugeren med at træffe bedre valg om, hvilke materialer går ind i produkterne samt deres indvirkning på et mere systemisk plan. Guiden spiller derfor en væsentlig rolle i at designe produkter i en cirkulær økonomisk kontekst: Vi har brug for at materialer er lavet af sunde og sikre ingredienser, der kan recycles kontinuerligt.

Ved at designe produkter med materialer, der kommer fra – og går videre i deres respektive næringsstoffernes kredsløb – kan designeren være med til at skabe en optimeret materialeøkonomi, der eliminerer begrebet affald.

Læs guiden med videoklip som onlineværktøj her

Download hele guiden her

Search