skip to Main Content

1. møde i forprojektgruppen d. 18. januar 2011 – Første åbning og drøftelse

Den 18. januar 2001 havde vi det første møde i C2C forprojektgruppen. Målet var i første omgang at sætte holdet, forstå tænkningen i C2C og få skabt et fælles afsæt, så tanker og forslag til initiativer spejledede sig op mod et fælles referencepunkt. Interessen for at undersøge og koble sig på hinandens ideer og tanker var dybt berigende. Det tegner godt for den klarhed, som vi skal producere for at kunne formidle C2C som en væsentlig bestræbelse for at øge virksomheder og det offentliges innovationskraft og den samlede konkurrenceevne for Danmark. Vi arbejdede med en flere temaer, der grundlæggende tog afsæt i spørgsmålene:

1) Hvad skal der til for at regionens virksomheder vil finde det interessant at arbejde med Cradle to Cradle?
2) Hvordan få Cradle to Cradle til at være en troværdig forretningsmodel for erhvervslivet?
3) Hvad kan og skal regionen som offentlig erhvervsudvikler gøre; hvilke initiativer kan sættes i værk, på hvilket område og med hvilket forventet outcome?

Der var enighed om, at Cradle to Cradle har potentiale til at styrke virksomhedernes innovationskraft og konkurrenceevne. Væsentligt er det dog, at der først og fremmest fokuseres på bestræbelserne i Cradle to Cradle om at sætte positive aftryk – ‘doing good’ og ikke bare ‘less bad’.

Konkret producerede deltagerne de første grovkornede ideer til et kommende Vækstforum initiativ – initiativer, der skal kvalificeres på det næstkommende møde i februar. Læring og formidling skal være i højsædet. Derfor skal kommende projekter og cases give hands on erfaringer med værdikæder, materialestrømme og barrierer for grøn forretningsudvikling. Som led i at få maksimalt ud af Vækstforums ressourcer skal allerede eksisterende initiativer under Vækstforum, såvel som andre initiativer så vidt muligt inddrages, koordineres og suppleres for på bedste vis at understøtte C2C tiltag.

 

Klik her for at se en mere detaljeret beskrivelse

Næste møde i gruppen sker den 24. februar 2011. Det tredje og sidste møde gennemføres d. 24. marts

Back To Top