skip to Main Content

EU Rapport lancerer begrebet cirkulær økonomi

En ny EU-initieret rapport lancerer begrebet cirkulær økonomi.

Rapporten argumenterer for, at miljømæssig ansvarlighed også er økonomisk ansvarlighed, og at potentialet er 100’er af milliarder USD alene i dele af EU.

Begrebet udfordrer supply chain afdelinger til at tænke nyt. Supply chain lederens største udfordring i fremtiden er mangel på ressourcer. Sådan lyder vurderingen fra professor i supply chain strategi Richard Wilding fra Cranfield University.

Det gælder både råvarer, kontanter, byggegrunde, kompetent arbejdskraft, ja selv vand er ved at blive en sjælden og undervurderet ressource. ”Én løsning på udfordringen er at gentænke den måde, vi bruger ressourcer på. I stedet for forbrugsmodellen køb-brug-smid-væk har vi behov for en mere bæredygtig model, hvor ressourcer bliver delt eller lejet.

> Læs hele rapporten websitet for Erhvervsmagasinet SCM

 

Back To Top