skip to Main Content

Regeringen allokerer 400 mio kroner til grønne initiativer

De virksomheder, der gerne vil være grønnere, får nu en hjælpende hånd

Regeringen og Enhedslisten rækker hånden ud til de virksomheder, som gerne vil være grønne låne til bæredygtige projekter og øge genanvendelsen af affald.

Aftalen indebærer en lånepulje på 350 millioner kroner, der kan søges af virksomheder, der har en innovativ, grøn idé eller som gerne vil omlægge en eksisterede produktion til mere bæredygtighed. Altså foretagender, der ofte har svært ved at optage almindelige lån i banken.

Derudover skal der bruges knap 100 millioner på blandt andet at etablere iværksætterhus, en omstillingsfond, styrke grønne, maritime løsninger og et industrielt datings-site, som giver virksomheder mulighed for at udnytte hinandens affald.

Ligeledes håber regeringen og Enhedslisten, at aftalen kan være med til at skabe eksport og til at skabe og fastholde arbejdspladser i Danmark. 

> Læs hele artiklen her

 

Back To Top