skip to Main Content

Turntoo – Et hollandsk initiativ til at fremme cirkulær økonomi

Nu skal produkter skal betragtes som ressourcebanker

Det hollandske intiativ TurnToo arbejder for at hjælpe hollandske virksomheder med at implementere principperne i cirkulær økonomi. Hovedbudskabet fra Turntoo er, at virksomhederne skal holde op med at betragtes produkterne som varer, der skal sælges.

I fremtiden vil forbrug handle om at lease, leje eller pante

I stedet skal produkterne betragtes som virksomhedernes ressourcebanker med ressourcer/materialer, der kan bruges igen og igen. M.a.o.Det skal være produkternes funktion, som i fremtiden skal ”sælges” og måden at sælge funktionen på er ved at lease, leje og pante.
Årsagen til etableringen af Turntoo er en erkendelse af, at det moderne forbrugersystem har en ”fejl”, som genererer ikke bæredygtigt forbrug. Jo mere virksomhederne sælger – jo mere tjener de.

Der er et behov for at implementere alternative bærdygtige systemer

Der er derfor behov for at udvikle og implementere alternative bæredygtige systemer, hvor produkterne ikke sælges til forbrugeren, men forbliver virksomhedens ejendom igennem hele produktets livscyklus. På den måde motiveres virksomhederne bl.a. til at producere varer, der lever længere, kan genbruges, repareres eller adskilles til genanvendelse.  Indtil videre fokuserer Turntoo på virksomheder-til-virksomheder aftaler og produkter med medium til lang levetid som f.eks. tæpper eller møbler…

> Læs resten af artiklen på dakofa.dk

Back To Top