skip to Main Content

Hanegal sætter vindmøllestrøm til økologiske fødevarer

Den økologiske virksomhed Hanegal med hovedsæde i Voel ved Silkeborg er fornyligt blevet screenet ind i Rethink Business. Det sidste år har Hanegal brugt klimavenlig el i sin produktion og sparret klimaet for store mængder CO2.  

MølleI snart et år har en vindmølle leveret strøm til produktionen på Hanegals fabrik i Haderslev, som er leverandør af økologisk kød og pålæg til bl.a. Irma, Føtex, Bilka og Netto.

En vindmølle har været et naturligt skridt for Hanegal, hvor det er en målsætning, at forretning og ønsket om at ville skåne miljøet og producere sunde økologiske fødevarer skal gå hånd i hånd. Ifølge Hanegals webside har strøm fra vindmøllen sparet virksomheden for mere end 500 tons CO2 sidste år.

Det svarer cirka til, at der slippes 330 gram mindre CO2 ud i atmosfæren, når Hanegal producerer 1 kg pålæg i forhold til, hvis strømmen kom fra et konventionelt kraftværk.

På Hanegals webside kan du følge med i, hvor meget CO2 virksomheden undlader at sende ud i atmosfæren.

Et vindmøllepartnerskab med gode intentioner

Vindmøllen er opført i partnerskab med selskabet SE Big Blue, som bl.a. tilbyder alternative vindmølleløsninger, som virksomheder kan aftage strøm fra og på den måde nedsætte og helt neutralisere deres miljøbelastning.

 

Video om vindmøllesamarbejdet mellem Hanegal og SE Big Blue

Med vindmølleaftalen vil Hanegal få leveret 1,5 millioner kWh hvert år fra 2013 og de næste 10 år. Dermed reducerer Hanegal den årlige miljøbelastning med i alt 538 ton CO2.

Den reelle forskel for klimaet ligger i , at der bliver bygget nye vindmøller i stedet for blot at betale ekstra for strøm, virksomheden alligevel havde adgang til. Ifølge Hanegal stammer 80 procent af den energi, virksomheden bruger i sin produktion fra vindmøller mens de sidste 20 procent kommer fra naturgas.

Læs pressemeddelelse fra Hanegal

Læs mere om SE Big Blue og Hanegals samarbejde

Back To Top