EllenMF04

Nyt fra Ellen McArthur Foundation: Cirkulær Økonomi-indikatorer

Ellen McArthur Foundation har udviklet et værktøj og metode til at vurdere, hvor godt et produkt eller en virksomhed performer i den cirkulære økonomi

Værktøje
t, der hedder Circularity Indicators, giver virksomhederne en metode og værktøjer til at vurdere, hvor godt et produkt eller firma klarer sig i forbindelse med omstilling til cirkulær økonomi, så virksomhederne kan estimere, hvor avancerede de er på deres rejse fra lineær til cirkulær økonomi.

Virksomheder ser i stigende grad muligheden for nye forretningsmodeller i den cirkulære økonomi, som gør det muligt for dem at assimilere yderligere værdi fra deres produkter og materialer og mindske risici fra materiel pris variation og materialeforsyning.

Material Circularity Indicator kan således måle, hvordan genoprettende materialet strømmer af et produkt eller firma samt supplerende indikatorer, der tillader yderligere konsekvenser og risici, der skal tages i betragtning.

Indikatorerne kan bruges af produktdesignere, såvel som til intern rapportering, indkøbsbeslutninger og evaluering eller vurdering af virksomheder.

Læs mere her på Ellen MacArthurs website
Search