skip to Main Content

For virksomheden Advance Nonwoven A/S har det ført til udvikling af en helt ny forretningsmodel og kontakt til flere potentielle kunder at medvirke i projekt Rethink Business.

 

Om at få den gode ide

Virksomheden Advance Nonwoven A/S på Djursland har udviklet et maskinanlæg, der ved hjælp af en ny patenteret airlaid/carding-teknologi (CAFT-teknologien) kan forme endeløse ‘nonwoven’ måtter af recirkulerede fiber- eller granulatmaterialer og på den måde gøre materialerne anvendelige til andre formål. Måtterne kan varieres i tykkelse og tæthed og bruges i eksempelvis isolering, madrasser, til polstring og i vækstmåtter til gartnerier.

Da Advance Nonwoven meldte sig til Rethink Business-projektet var det med et ønske om at finde flere aftagere af turnkey-maskinanlæg, der kan fremstille f. eks. isoleringsmåtter af forskellige typer fibermateriale. Projektet ændrede imidlertid fokus, allerede første gang virksomheden fik besøg af Rethink Business’ virksomhedsrettede team (VRT).

Her foreslog Annette Hastrup fra Vugge til Vugge Danmark nemlig, at direktør Stig Gamborg i stedet selv etablerede et ’multianlæg’, der som lønarbejde kunne producere for andre virksomheder, der ikke har tilstrækkelige mængder affald eller råmateriale til, at det er rentabelt for dem at investere i deres eget anlæg. ”Den idé kunne jeg godt se perspektiverne i”, siger Stig Gamborg. ”Det ville nemlig gøre det muligt for selv mindre virksomheder med relativt små mængder affald at udnytte vores teknologi. Og dermed kunne der også skabes mulighed for at recycle langt flere forskellige materialer”.

[…]

 

laes-business-case


Advance Nonvowen A/S er een af de 30 aktive virksomheder i Rethink Business.
Se oversigten over virksomhederne

Back To Top