skip to Main Content

Design for Disassembly fik 6 måneder til at give en gruppe på 9 virksomheder et skub i retning af at arbejde med cirkulær økonomi. Og hvad fik de så ud af det? Tre virksomheder vil helt sikkert gå videre med at implementere en cirkulær økonomisk forretningsmodel, mens seks endnu er uafklarede. Heraf er to af dem dog lige på grænsen til gruppen af de, der helt sikkert vil gå videre. En 10. virksomhed deltog ikke i projektets afsluttende arbejde.

 

Når man vurderer effekten af en virksomhedsrettet indsats er det vigtigt at skelne mellem to forskellige typer af måling:

  1. En måling af hvor virksomhederne står efter at de har deltaget i en given indsats.
  2. En måling af forskellen på hvor virksomhederne stod, da de gik ind i projektet, og hvor virksomhederne står efter projektets afslutning.

Der er fordele og ulemper ved begge typer af målinger.

Målingen af hvor virksomhederne står, efter at de har deltaget i en given indsats, er den letteste. Det kræver, at man kan opstille nogle kriterier for den udvikling, man gerne vil have virksomhederne igennem, hvorefter man prøver at fastlægge deres position ift. disse kriterier. Til gengæld er det ikke sikkert, at virksomhedernes position efter deltagelsen i en indsats afspejler projektets succes med at flytte dem. Det kan jo være, at projektledelsen havde været rigtig dygtig til at udvælge

[…]

 

laes-business-case

Back To Top