skip to Main Content

For virksomheden Flexiket A/S blev Region Midtjyllands projekt Rethink Business startskuddet til at give indspil til kundernes ressource-strategier. For nu fortæller Flexiket også sine kunder om muligheder for at håndtere, minimere og genanvende affald.

Om at få den gode idé

Flexiket er en etiketvirksomhed, som ikke umiddelbart har kontrol over værdikæden og slutproduktet. Deres etiketter sendes nemlig videre til kunden, hvor de bliver klæbet på emballage eller på selve slutproduktet. ‘Det skulle selvfølgelig ikke forhindre os i at arbejde med bæredygtighed, så vi valgte i stedet at se på, hvor der opstår spild og affald i vores egen produktionsproces’, fortæller Charlotte Jensen, der er kvalitets- og miljøansvarlig i Flexiket.

Derfor begyndte Rethink Business-forløbet med en gennemgang af virksomhedens største affaldsfraktioner og af procedurerne for affaldssortering. En af de større affaldsfraktioner viste sig at være bagpapiret fra etiket-produktionen, som bliver sendt til forbrænding. Bagpapir kan afleveres til forbrændingsanlægget i alt fra ark til store ruller. Når det forbrændes som ruller, forkuller bagpapiret uden at frigive særlig meget energi.

Undervejs sparrede COWI og Flexiket derfor om mulighederne for at genanvende det silikonebelagte bagpapir. COWI fortalte om erfaringer fra andre projekter – om genanvendelse af papir til pap og æggebægre, der ikke kræver samme renhed som normalt genbrugspapir. På den baggrund tog Flexiket fat i en af sine materialeleverandører.

[…]

 

laes-business-case


Flexiket A/S er een af de 30 aktive virksomheder i Rethink Business.
Se oversigten over virksomhederne

Back To Top