Fra vandflaske til 100 procent genanvendeligt tæppe

Den midtjyske tæppeproducent, Fletco Tæpper, deltog i en workshop i Rethink Business projektet om idéer til forretningsudvikling. Fletco Carpet lancerer nu et tæppe, som for største delen er lavet af brugte PET-flasker, og som efter brug kan smeltes om til nye plastik produkter.

 

Om at få den gode idé

Fletco Tæpper har i en årrække arbejdet med at fremme bæredygtighed i sine tæpper til bolig- og erhvervsmarkedet. Et tæppe er dog et sammensat produkt af forskellige materialer, herunder bagsidemateriale, mellemvæv, lim og garn, hvilket vanskeliggør genanvendelsen af materialerne. Fletco Tæpper udviklede for år tilbage et tæppe af 100 procent polypropylen, et materiale de fleste kender fra sportstøj.

Tæppet var genanvendeligt, da det umiddelbart kunne smeltes om. Det var et nyt produkt, der vejede mindre end andre tæpper, hvilket gjorde at tæppet virkede billigere i forbrugernes øjne, så de foretrak mere konventionelle tæpper. Derfor skrinlagde Fletco dette udviklingsarbejde. Men i déen om et genanvendeligt tæppe i høj kvalitet levede forsat. Det var årsagen til, at Fletco takkede ja til at deltage i projekt Rethink Business, og i forbindelse med en workshop fik idéen ny næring.

[…]

Fletco Carpets er een af de 30 aktive virksomheder i Rethink Business.
Se oversigten over virksomhederne

Search