skip to Main Content

furnipart, der designer og sælger greb til køkkener, har deltaget i projekt Fokuseret Værdikædesamarbejde i 2017. Inden projektet vidste virksomheden meget lidt om grøn omstilling. Nu går de i gang med at Cradle to Cradle certificere en hel produktserie.

Hos furnipart var man på forhånd usikre på, hvordan man skulle gribe den grønne omstilling an. Derfor var projektet Fokuseret Værdikædesamarbejde en oplagt mulighed for virksomheden.

Ved projektets begyndelse havde Rasmus Byriel ingen forventning til, hvilken forretningsmodel der skulle komme ud af det, men var meget åben.

”Vi ønskede at deltage, så vi strategisk kunne forberede os på den grønne omstilling, som vi forventer, der vil komme krav om. Vores kunder var begyndt at stille spørgsmål om alt fra indholdsstoffer og ressourcepolitik til spildevandshåndtering, og vi vidste ikke altid, hvad vi skulle svare,” fortæller direktør for furnipart, Rasmus Byriel. 

Kort tid inde i projektet blev det imidlertid klart for virksomheden, at Cradle to Cradle kunne levere svarene.

”Det gik hurtigt op for os, at Cradle to Cradle produktcertificering var den bedste måde at imødekomme den stigende internationale efterspørgsel på dokumenteret bæredygtighed. Vi eksporterer 92 pct. af vores produkter, så det er vigtigt, at vi har noget, der ikke bare er dansk, men internationalt,” fortæller direktøren.

Derfor kom resten af arbejdet i projektet til at fokusere på at forberede virksomheden til en Cradle to Cradle produktcertificering. I første omgang af alle aluminiumsgreb, som udgør cirka 30 pct. af sortimentet.

[…]

Back To Top