skip to Main Content

For Halling Autoophug ApS har deltagelse i Region Midtjyllands projekt Rethink Business betydet, at virksomheden har fået den nødvendige håndsrækning til at realisere en ambitiøs forretningsidé om at genanvende de mange materialer i bilerne, så de ikke går til spilde.

 

Direktør Gert Koustrup er tredje generation i den familieejede virksomhed Halling Autoophug ApS, som er blandt de fem største i branchen i Danmark. Hele sit liv har han beskæftiget sig med biler, og da han for nogle år siden overtog ledelsen af virksomheden, lagde han stor vægt på at drive forretningen miljømæssigt korrekt.

Derfor ærgrede det ham at se, hvor mange dele og materialer der blot blev blandet sammen og sendt på deponi, efter at de mest værdifulde dele var taget fra til genbrug. ”For at det kan blive rentabelt at skille biler fuldstændigt ad i genanvendelige materialer, skal man nedbringe arbejdstiden pr. bil væsentligt. I dag tager demontagen 8-10 timer, og så har vi endda kun taget nogle få værdifulde dele ud til reservedelssalg, inden resten sendes til skrotning hos jernhandleren”, fortæller Gert Koustrup.

Om at få den gode idé

På en tur til Holland for et par år siden så Gert Koustrup et anlæg, hvor bilerne kunne demonteres på 3-4 timer, og det satte tankerne i gang. Hvor markedet for genbrugsdele til biler generelt er faldende i Danmark, oplever Halling Autoophug til gengæld en stigende efterspørgsel fra udlandet på genbrugsdele og materialer leveret i store partier.

”Derfor var jeg overbevist om, at der var et marked for alle de materialer, der er i en bil”, siger Gert Koustrup og fortsætter: ”Men jeg havde brug for noget hjælp til at komme videre, hvis projektet skulle blive til noget, og derfor slog jeg til, da muligheden for at komme med i Rethink Business viste sig. Min forretningsidé handler i høj grad om ressourceeffektivitet, så det passede perfekt med tankerne om cirkulær økonomi”.

Forretningsidéen går kort sagt ud på at nedbringe arbejdstiden til demontage af bilerne væsentligt og at sælge flere dele og materialer til genanvendelse, inden de rene bilskrog sendes videre til genbrug hos jernhandleren.

 

laes-business-case


Halling Autoophug Aps er een af de 30 aktive virksomheder i Rethink Business.
Se oversigten over virksomhederne

Back To Top