skip to Main Content

På Samsø skal en udbuds- og indkøbspolitik baseret på cirkulær økonomi være driver for en leasingmodel af pumper, der skal sætte fokus på samarbejde med erhvervslivet og genanvendelse af materialer

 

I Samsø Kommune har man som en del af deres projekt i Rethink Business vedtaget en ny udbuds- og indkøbspolitik, der sætter fokus på cirkulær økonomi. Indkøbspolitikken er katalysator for projektet ”Pumper i cirkulær økonomi – Samsø som test site”, hvor man vil lave en forretningsmodel for leasing af pumpesystemer sammen med en returordning for genanvendelse af pumper til vand, varme og spildvand. Projektet er et af de fem kommuneprojekter i Region Midtjylland, som har fået støtte fra Rethink Business. Projektet er forankret i Samsø Kommune og har som partnere Grundfos og den lokale VVS-installatør Brdr. Stjerne.

Motivationen for projektet

Samsø er kendt for at satse på vedvarende energi, og det er indskrevet i kommunens strategi, at øen skal blive fossilfri inden 2030. Cirkulationspumper og varmepumper rummer et potentiale i forbindelse med energieffektivisering. Eksempelvis er der omkring 600 oliefyr tilbage på øen og ved at erstatte dem med varmepumper, kan man opnå energibesparelser.
[…]

 

laes-business-case


Samsø Kommune er een af de fem kommuner på kommunesporet i Rethink Business.
Læs mere om de fem kommuner

Back To Top