skip to Main Content

For træproducenten Superwood A/S har deltagelsen i Region Midtjyllands projekt Rethink Business – Fokuseret Værdikædesamarbejde medført en klar plan for virksomhedens bæredygtige udvikling og ønske om at dokumentere bæredygtigheden.

Mange har nok hørt om Superwood A/S fra TV-reklamer, hvor der reklameres for, at træ fra Superwood er verdens bedste bræt. Superwood er født miljøvenlig

Superwood A/S ligger i Hampen i Midtjylland og er grundlagt i år 2000 baseret på udvikling af en patenteret imprægneringsteknik til grantræ.

Virksomheden modtog i 2002 EU’s miljøpris for sit anlæg, der som det eneste i verden kan gennemimprægnere gran ved hjælp af en teknologi, hvor kuldioxid i superkritisk form anvendes til at opløse og transportere små mængder imprægnerings­middel (ca. 1 gram biocid pr. bræt) ind i træet. Det betyder, at Superwood træ er tørt efter imprægnering, er en god kvalitet, har en holdbar­hed, der er ca. 6 gange længere end uimpræg­neret træ og er mere miljøvenligt end andre alternativer på markedet for træbeklædning.

I foråret 2018 investerede virksomheden i en ny forarbejdningslinje, så brædderne kan konfektioneres i forhold til kundernes ønsker og produceres i en fuldautomatisk linje inkl. evt. maling af træet.

[…]

Back To Top