Vejen gennem innovationsfasen

Det kræver et åbent sind og en alsidig værktøjskasse at støtte virksomheder gennem innovationsfasen. I denne case giver vi eksempler på nogle af de metoder, som Rethink Business-konsulenterne har taget i brug, for at hjælpe virksomheder på vej mod nye produkter og service, der fremmer en ressourceeffektiv genanvendelse.

 

Ressourcer under pres

Verden oplever et stigende pres på ressourcer. Gennem de seneste 10 år er priserne på stort set alle råvarer steget og har nu nået et historisk højt prisniveau. Det presser virksomhedernes indtjening og forsyningssikkerhed. Også befolkningstilvæksten skaber bekymring hos virksomhederne.

‘Jeg hørte Ida Auken fortælle, at vi i 2050 vil være 2½ – 3 milliarder flere mennesker på kloden end i dag. . Jeg bliver helt forpustet ved tanken om, hvor alle de mennesker skal bo, og hvor ressourcerne skal komme fra. Jeg er helt sikker på, at der er brug for ideer i dag og ikke først om 30 år. Vi skal have styr på ressourcerne nu – vi står på en brændende platform’.

Sådan lyder det fra Alexander Laning, der er direktør i virksomheden Rheinzink, som har deltaget i projekt Rethink Business. Udvikling en gør det naturligt at rette fokus mod effektiv anvendelse af ressourcer og materialer, og det har da også skabt nye tilgange til forretningsudvikling.

[…]

 

laes-business-case


Search