skip to Main Content

For virksomheden clic a/s har deltagelse i Region Midtjyllands projekt Rethink Business – Fokuseret Værdikædesamarbejde været et startskud til at indtænke serviceaftaler og levetidsforlængelse af produkter hos slutbrugeren som et led i den cirkulære proces.

Ideerne til møblerne opstod, da manden bag clic, Mike Fabricius, ikke kunne finde et gennemtænkt møbel i høj kvalitet, som kunne opfylde hans behov for at præsentere audio-video produkter. Markedet var ikke i stand til at levere møbler, der tilgodeså de rent praktiske behov uden at gå på kompromis med designet. Det måtte derfor være muligt at lave et møbel, der kunne opfylde flere krav på én gang – og ud af denne tanke opstod clic-møblerne.

clic a/s har gennem længere tid arbejdet med tanken om at udvikle en leasing model for private, herunder hører også reparation, service, genmaling/refurbishment og tilbagetagning af emballage. Formålet med disse initiativer er at forlænge produkters/materialers levetid, samt at åbne nye forretningsområder for clic.

Leasingmodellen skal kunne tilbyde en afdragsordning og en serviceaftale, samt skabe en højere grad af loyalitet og en større fleksibilitet for kunden som gennem serviceaftalen kan vælge at få optimeret sit produkt, f.eks. produktets farve eller funktion. For clic og den lokale forhandler kan leasingmodellen skabe øget aktivitet og omsætning på den lange bane.

clic vil styrke sin position hos forhandleren ved at tilbyde denne nye forretningsmodel, og forhandleren får ”foden inden for” hos kunden via serviceaftalen og knytter herigennem et tættere bånd til kunden ved at tilbyde service gennem hele produktets levetid.

clic a/s har gennem projektforløbet fået øjnene op for nødvendigheden af samarbejdspartnere på logistikområdet, hvis ideen om levetidsforlængende service skal udvikles.

De logistiske opgaver ville indbefatte: transport begge veje i forbindelse med leasing af produkt, transport ved servicebesøg, transport ved revitalisering (refurbishment) af produkt, samt transport af emballage. Den emballage, clic anvender i dag, skal re-designes, hvis det skal give mening at tage emballagen retur, da den i sin nuværende form rent praktisk er omfangsrig og uhåndterbar.

[…]

Back To Top