skip to Main Content

I Skanderborg Kommune arbejder man med et projekt, som skal sikre, at affald der afleveres på genbrugspladserne får et nyt liv og bliver til varer i både en webshop og i en moderne butik. Projektet hedder Værdicentralen, og det vil tegne fremtidens genbrugsbutik, der kombinerer det bedste fra nethandel med den store interesse der er i samtiden, for at gøre gode loppefund.

 

I Skanderborg Kommune har man en affaldsstrategi, som handler om, hvordan kommunen i fremtiden og i samarbejde med borgere og erhverv skal gå fra affald til værdi og skabe en mere bæredygtig håndtering af de begrænsede ressourcer, vi har til rådighed på jorden. Hos affaldsselskabet Renosyd, som er ejet af Odder og Skanderborg Kommuner, har man det seneste år arbejdet med et projekt, som skal føre affaldsstrategien ud i praksis og styrke genanvendelse og genbrug i kommunen.

Projektets mål opfylder ikke bare kommunens strategi, men det er også i tråd med de nationale målsætninger og EU’s direktiv, som blev vedtaget tidligere på året og indfører nye krav om genanvendelse og et styrket fokus på cirkulær økonomi. Projektet hedder Værdicentralen. Værdicentralen indsamler affald, der afleveres på kommunens genbrugspladser, og i første omgang vil man indsamle affald fra Værdiparken i Skanderborg og genbrugspladsen i Galten. Salget af produkterne skal foregå via en online webshop og en fysisk genbrugsbutik, som ligger i forlængelse af Renosyds hovedbygning på Norgesvej i Skanderborg. Overskuddet fra salget af produkterne går tilbage i borgernes lommer i den forstand, at projektet skaber arbejde og beskæftigelse i Kommunen.

[…]

 

laes-business-case


Skanderborg Kommune er een af de fem kommuner på kommunesporet i Rethink Business.
Læs mere om de fem kommuner

Back To Top