skip to Main Content

Design for Disassembly succesfuldt igennem fase 2 med ressourcestatus

Som optakt til den spændende tredje fase i projektet, hvor de 9 virksomheder på en række individuelle workshopdage hver skal have udformet en ny grøn forretningsplan og et designbrief, har Vugge til Vugge Danmark og projektets konsulenter netop gennemført en dialog med virksomhederne om ressourcer og deres fremadrettede strategi og målsætning på det grønne område.

Vægtningen har i denne fase været lagt på virksomhedernes nuværende faktorer og udfordringer på miljø-, produktions- og CSR-området. Denne virksomhedsspecifikke viden har ført til en række arbejdsværktøjer i form at et ressourcestatus dokument og et Roadmap, der angiver en vej med konkrete aktionsområder for virksomhederne de næste fem år fra 2016 – i nogle tilfælde helt til 2026 med angivelse af, hvad virksomheden hvert år skal fokusere på for at optimere ressourceanvendelserne. Dette vil danne baggrund for de kommende ugers arbejde med at udvikle en ny forretningsmodel med designbrief.

Også en række nøgledata i det såkaldte online redskab Klimakompasset, der varetages af Erhvervs- og Vækstministeriet i samarbejde med Dansk Industri, hører med i denne fase. I Klimakompasset skal virksomhederne foretage en beregning ud fra deres eksisterende forbrug til transport, brændsel samt el og varme og det relevante materialeforbrug både før og efter udviklingen af den grønne forretningsmodel med en forventelig reduktion i CO2-udledningen til følge.

De individuelle workshopmøder, hvor designbrief og forretningsplan bliver konkretiseret, kommer til at foregå hos virksomhederne i uge 48 og 49.

 

Back To Top