skip to Main Content

Verdens førende virksomheder skal forpligte sig til cirkulær økonomi

Ellen McArthur Foundation udvikler et program, der skal forpligte verdens 100 førende virksomheder til at arbejde med cirkulær økonomi. 

Ellen McArthur Foundation lancerede i sidste uge et 3 år program med navnet ‘CE100’ eller Circular Economy 100, som i al sin enkelhed går ud på, at fonden på globalt plan knytte 100 af verdens førende virksomheder sammen for at fremme udvikling og engagement i nye cirkulære økonomi-projekter.

Projektet vil bl.a. tilbyde uddannelse, videndeling og udvikling af løsninger til at imødegå fælles udfordringer på tværs af landegrænser.

Ifølge Ellen McArthur Foundation er projektets mål, at de deltagende virksomheder i år 2015 har udviklet så mange initiativer baseret på principperne for cirkulær økonomi, at det vil resultere i en samlet økonomisk gevinst på 10 mia. Dollars.

Se Ellen McArthur Foundations introduktionsfilm til projektet

20 virksomheder har allerede forpligtet sig til at deltage i projektet, og på listen finder du virksomheder, som Coca-Cola Company, IKEA Group, Morrisons, Tarkett, iFixit, Ricoh, Vestas m. fl. Ifølge Ellen McArthur Foundation vil man rekruttere de resterende medlemmer fra primært industrien, som man mener spiller en afgørende rolle udviklingen af cirkulær økonomi på verdens plan.       

Læs mere om CE100 projektet her

 

 

Back To Top