skip to Main Content

Miljøministeren indvier verdens første værdipark

Miljøministeren kommer. Den røde løber er rullet ud. Pølsevognen er på plads. Talerne er skrevet og alle Renosyds kunder er inviteret. Alt er med andre ord ved at være klar til åbningen af verdens første værdipark.

Miljøminister Kirsten Brosbøl indvier Værdiparken i Skanderborg, som er fremtidens genbrugsplads. Indrettet og bygget for at få endnu mere værdi ud af affaldet. For i Værdiparken smider man ikke affald ud. Her giver man værdier videre.

Se indslaget fra åbningen af Værdiparken d. 09. marts 2014. Tv Øst Jylland

I Værdiparken bliver Renosyds strategi levet ud i alle detaljer: ”Vi vil vise, at vi mener det, når vi siger fra affald til værdi. Tankerne bag Værdiparken er, at kunderne på alle måder oplever den som et smukt parkområde med anlæg og bygninger i høj kvalitet. Rammerne signalerer, at både stedet, og det man gør her, har værdi”, siger Renosyds bestyrelsesformand Kristian Skovhus.

”Regeringens Ressourcestrategi ”Danmark uden affald” har samme fokus. Vi skal i langt højere grad tage vare på ressourcerne i affaldet, og arbejde for, at flere materialer kan sendes tilbage til det økonomiske kredsløb” slutter Kristian Skovhus.

Alle materialer til indretning, anlæg og bygninger, er enten genbrugte eller kan genanvendes uden spild

Både indretningen og de materialer, der er brugt til anlæg og bygninger, gør Værdiparken til en helt anden oplevelse end den gamle genbrugsplads på Norgesvej, som i øvrigt lukker, når parken åbner. I Værdiparken er der blandt andet blevet plads til grønne arealer, udstillings- og undervisningslokaler. Alle materialer til indretning, anlæg og bygninger, er enten genbrugte eller kan genanvendes uden spild.

Læs hele pressemeddelelsen

En Online værdicentral

Som et led i arbejdet med Værdicentralen et Skanderborg Kommune og Renosyd gået sammen om at etablere “en online værdicentral” i form af en webshop for genbrugsmaterialer.

Projektet er et af de 5 projekter som har fået Regions Midtjyllands Vækstforum og som deltager på Kommunesporet i Rethink Business sammen med Skive, Herning, Aarhus og Samsø kommuner.

Online værdicentralen er et spændende initiativ, som skal motivere iværksættere og mindre virksomheder til at arbejde med genbrugsmaterialer som råstof, ved at gøre det let at overskue mulighederne og anskaffe materialerne. Samtidig vil kommunen indgå i samarbejde med større virksomheder, der ønsker at få deres egne produkter tilbage til ny produktion. Projektet er skalérbart og kan på sigt udvides, så det dækker et større geografisk område.

Fakta om Værdiparken

Værdiparken ligger på Sverigesvej 13 i Skanderborg og dækker et areal på 11.000 m2. Materialerne, der er brugt til parkens anlæg, indretning og bygninger, er enten genbrugte, eller også kan de genanvendes uden spild. Eksempelvis er træbeklædninger svanemærket Kebony, mursten er hentet fra Renosyds egne genbrugspladser, og måtter og facadebeklædninger er lavet af gamle bildæk og genbrugsplast.

For yderligere oplysninger om verdens første værdipark og Renosyd kontakt gerne direktør Annemette Fuglsang på telefon 8652 5211.

 

Back To Top