skip to Main Content

Launch Nordic – bedre vækstbetingelser for grønne innovationer

Grøn innovationer med fokus på tekstiler

Projektet Launch Nordic går ud på at udvikle en global innovationsplatform, som skal sætte gang i grønne innovationer og anvendelsen af bæredygtige materialer på tværs af værdikæden.

Projektet er støttet af Grøn Omstillingsfond forløber i 2014

Launch Nordic skal samle nordiske og globale aktører på tværs af værdikæden og skabe bedre vækstbetingelser for grønne innovationer. Her er fokus at understøtte nye grønne løsninger og forretningsmodeller, der adresserer de barrierer, der i dag forhindrer reel bæredygtig omstilling indenfor design og produktion af materialer.

Projektets 5 hovedaktiviteter

Projektet er bygget op i årlige cyklusser. Cyklussen, som er støttet af Grøn Omstillingsfond, i 2014 har fokus på tekstiler. Hver cyklus har 5 hovedaktiviteter:

  1. Launch Big Think (1 dags workshop med deltagelse af 20-25 eksperter og interessenter på området – fokusområde og problemfelt indkredses).
  2. LAUNCH Nordic Summit (1 dags workshop med 150 interessenter på tværs af materialesystemet – primære systembarrierer identificeres og løsninger diskuteres).
  3. Ansøgninger fra min. 30 globale innovatører på tværs af værdikæden, som adresserer systembarriererne identificeret under aktivitet 1 og 2.
  4. LAUNCH Nordic Forum (3 dages bootcamp med 10 udvalgte innovatører, der er udvalgt til skalering).
  5. Effekt og evalueringsrapport (innovationer skaleres gennem en acceleratorproces, hvor innovatørerne får adgang til kapital, markeder, viden og ressourcer).

Hvilken gavn gør Launch Nordic?

Projektets output vil konkret være 10 innovationer med bæredygtige løsninger. Det kan eksempelvis være ny bionedbrydelige produkter, der erstatter plastikprodukter, eller nye produktionsmetoder, der nedbringer vand- eller energiforbrug. Det er tanken, at de 10 innovationer på sigt skal inspirere til og katalysere nye bæredygtige projekter.

Bag Launch Nordic stårLeaderlab ApS mens projektets samarbejdspartnere er Københavns Erhvervsakademi, Dansk Design Center og Danish Fashion Institute.

> Læs mere om Launch Nordic her

 

Back To Top