skip to Main Content

Kan du gøre produktionsvirksomheder mere ressourceeffektive?

Vil du gennemføre træningsforløb i ressourceeffektivitet for medarbejderne i små og mellemstore produktionsvirksomheder? Så kan du nu ansøge om EU medfinansiering til at gennemføre træningsforløb, der skal øge ressourceeffektiviteten og dermed styrke konkurrenceevne og produktivitet i op mod 100 virksomheder. Forløbene medfinansieres af EU’s Socialfond – via den nationale pulje af strukturfondsmidler.

Udgifter til råmaterialer udgør 40 pct. af de europæiske fremstillingsvirksomheders omkostninger. Lægger man udgifter til energi og vand til, stiger andelen til 50 pct. af de samlede fremstillingsomkostninger. Omvendt udgør omkostningerne til arbejdskraft kun 20 pct. Når det gælder om at reducere produktionsomkostningerne ved at effektivisere brugen af ressourcer og øge produktiviteten i danske virksomheder, er potentialet således stort.

Træningsforløbene – kort fortalt

Som operatør skal man medvirke til, at virksomhedernes medarbejdere lærer at identificere og udnytte potentialer for bedre ressourceudnyttelse. Medarbejderne i produktionen har ofte stor viden om processer og arbejdsgange, og derfor er det et afgørende konkurrenceparameter, at de kan udnytte denne viden i virksomhedernes omstilling til mere ressourceeffektiv produktion. Omvendt skal ledelsen også være ombord for at sikre rum for, at omstillingen kan gennemføres.

Læs mere om mulige aktiviteter på Erhvervsstyrelsens webside

Uddybende ansøgningsmateriale og information

Find en uddybende beskrivelse i ansøgningsmaterialet og bilag for tildelingskriterier

Hvem kan søge?

Fx. uddannelsesaktører, arbejdsmarkedets parter eller organisationer

Ansøgning:

Fristen for indsendelse af ansøgninger til Erhvervsstyrelsen er onsdag den 11. marts 2015. Ansøgningen skal indsendes via det elektroniske ansøgningsskema, som kan findes her: http://skema.erhvervsstyrelsen.dk/2014/. Endelig afgørelse om kontrakt om EU-medfinansiering eller afslag forventes tidligst medio 2015.

 

Back To Top