skip to Main Content

3 kommuner viser vejen med grønne innovative projekter

Region Midtjylland har stillet en pulje penge til rådighed, som deltagende kommuner har kunnet søge. Skive, Herning og Samsø kommuner benyttede sig heraf inden udløbsfristen på ansøgning til projektledelsen

Her i projektledelsen har vi været i dialog med alle regionens kommuner for at inspirere dem til at gå forrest med projekter om cirkulær økonomi og samarbejdskonstellationer mellem lokale virksomheder og kommunen. Vi har talt med mange ildsjæle, og intentionerne rundt omkring i kommunerne har været gode.

Det er tydeligt, at flere har taget de første spadestik til projekter med fokus på grønne indkøb, bedre udnyttelse af ressourcer og affald m.m.

Skive, Herning og Samsø Kommune i ansøgerfeltet

webgrpx/region_midtjylland.png

I Skive Kommune handler det om sortering, behandling og genanvendelse af byggeaffald. Her vil man sammen med lokale virksomheder udvikle nye modeller til genbrug af bygningsaffald og materialer.

Herning Kommune sætter fokus på kommunalt arbejdstøj, og her vil man udvikle en cirkulær økonomisk forretningsmodel for genanvendelse af beklædning inden for det tekniske driftsområde.

På Samsø er cirkulær økonomi et led i en storstilet energieffektivisering. I kommunen vil man udvikle nye forretningsmodeller for leasing af varmepumper i offentligt regi.

Kommunerne kan forvente at få svar på deres ansøgning i slutningen af september 2013.

For yderligere information om Kommunesporet i Rethink Business

Svend Erik Nissen, Projektleder, Rethink Business, info@rethinkbusiness.dk

 

 

Back To Top