Flonidan

Bæredygtigt Horsens-firma vinder prestigefyldt pris

Selv i etableret industri kan der skabes forretning i ansvarlig produktion, lyder det fra Flonidan, som bl.a. har reduceret stålforbrug i gasmålere med flere hundrede ton. Det blev tirsdag anerkendt med prisen 360 Grader. 

Det blev Horsens-virksomheden Flonidan, der løb med prisen som årets mest bæredygtige virksomhed, da Dansk Erhverv, Dansk Initiativ for Etisk Handel og Green Network tirsdag uddelte prisen 360 Grader 2017.

Flonidan, der udvikler og sælger smarte gasmålere, har siden 2015 gennemført en række tiltag på bæredygtighed og CSR (socialt ansvar, red.), og det har ifølge Flonidan både givet genlyd i branchen og bidraget positivt til virksomhedens omsætning.

Tre etablerede virksomheder og tre iværksættere var udpeget til prisens finalerunde, som blev afviklet tirsdag eftermiddag ved en større event på Børsen i København. Her fik de hver især fem minutter til at præsentere virksomhedernes tiltag foran et dommerpanel bestående af fem fremtrædende erhvervsfolk.
For Flonidan stod miljø- og arbejdsmiljøkoordinator Buggi Widell for den del, og hun påpegede bl.a., hvordan selv små ændringer kan have stor betydning i masseproduktion.
– Vi har f.eks. mindsket stålindholdet i hver måler med 357 gram, og selvom det ikke umiddelbart lyder af meget, svarer det til årlig reduktion på flere hundrede ton, sagde hu

Læs hele artiklen i Horsens Folkeblad her

Search