skip to Main Content

Kunsten at tjene grønne penge

Som led i en ny satsning på cirkulær økonomi inviterer Region Midtjylland virksomheder, politikere og nnovationsinteresserede til konference. Det foregår i Horsens den 29. november, hvor man kan høre om grønne forretningsmodeller og få inspiration til selv at komme i gang.

Kan det betale sig?

Det er det første spørgsmål, som virksomhedsledere stiller i forbindelse med grønne løsninger.

Og YES, det kan sagtens lade sig gøre at skabe vækst og tjene penge, samtidig med at man tager udstrakte hensyn til ressourcer og miljø.

Det er hovedbudskabet på Region Midtjyllands heldagskonference Rethink Business, som finder sted i Horsens 29. november.

EU’s klimakommissær Connie Hedegaard indleder konferencen, og derefter vil deltagerne stifte bekendtskab med tankegangen om cirkulær økonomi og grønne forretningsmodeller og høre om, hvad regeringen har af planer i forhold til at omgås vores allesammens ressourcer fremover og forebygge, at vores vækst skaber stigende mængder af affald.

Andres erfaringer

Men der er også indlæg fra erhvervsledere, som allerede har fået grønne fingre, og som har lovet at dele ud af deres erfaringer.

Det er eksempelvis firmaet Excellent Systems, der producerer gulvbelægning i Mørke, vestjyske Troldtekt A/S, der laver lydabsorberende materialer til lofter og vægge, Formfiber Denmark i Galten, der omskaber affald til nye produkter samt pumpekoncernen Grundfos.

Endelig vil flere oplægsholdere beskæftige sig med, hvordan nye virksomheder kan gøres mere bæredygtige ved at tage hele deres orretningsmodel op til revision og tænke den ind i et meget større industrielt økosystem.

Starthjælp

For virksomhederne i Region Midtjylland er der hjælp at hente i det regionale Rethink Business-projekt, som er rettet mod 40 virksomheder og regionens 19 kommuner. Dette vil direktør Lars Hansson fortælle om.

Midt på eftermiddagen får deltagerne mulighed for at arbejde i en af fem workshops med titlerne ”Industrielle symbioser”, ”Rethink Business tilbyder hjælp”, ”Grøn forretningsudvikling og innovation”, ”Kom i gang!” samt ”Design kan skabe merværdi”.

Konferencens afslutning hedder ”Next step” om perspektiver, virkemidler og indsatsområder, og den er i hænderne på Anders Eldrup, tidligere topchef for Dong Energy og nu formand for netværkssatsningen Copenhagen Cleantech Cluster, som repræsenterer virksomheder og videninstitutioner inden for miljøteknologi.

Se programmet for konferencen, der foregår på:

Hotel Opus i Horsens 29. november 8:30 – 16:00.
OBS: Tilmeldingsfrist 13. november.


Læs hele pressemeddelelsen her

Back To Top