skip to Main Content

Rethink Business samarbejder med C2C Expolab i Holland

I juni i år var Rethink Business på et vellykket besøg hos Cradle 2 Cradle (Herefter C2C) Expolab i Venlo, Holland for at lægge rammen for et fremtidigt samarbejde mellem de to parter.

C2C Expolab har til huse i udkanten af byen Venlo i en bygning, som er inspireret af Cradle 2 Cradle principperne. Det mærkede man tydeligt på den ekstremt varme dag, besøget var, fordi de indvendige plantevægge gav et køligt og behageligt indeklima.

Dele af Expolabs store materialesamling af C2C produkter fra hele Europa

Det hele begyndte i 2010, hvor Expolab var tæt tilknyttet til den lokale kommune, det lokale handels- og erhvervsliv, EPEA Hamburg og senere stifteren af Cradle to Cradle, Michael Braungart samt til deres Limburg region, der har et politisk fastlagt mål om at være C2C-inspireret på alle niveauer.

Vi deler samme fokus

Deres opgaver minder meget om det fokus, vi har i Rethink Business, nemlig formidling af tankesættet og mulighederne i cirkulær økonomi til virksomheder, butikker og kommuner samt rådgivning om implementering af en nødvendig ny strategi og forretningsmodel i forbindelse med grøn omstilling. Endvidere har de tæt samarbejde med Twente og Eindhoven universiteter og vil fremover satse mere på læring og undervisning.

Læs mere om Expolab på deres webside

På denne hjemmeside finder man også et link til deres materialebibliotek, der p.t. rummer 168 C2C-certificerede produkter, af hvilke de har en stor del stående i deres lokaler. Globalt set findes der over 400 C2C-certificerede produkter, og de regner med at få linket op til dem alle i løbet af i år.

Mulighed for etablering af nye værdikæder mellem vores to regioner

Vores samarbejde med Expolab fokuserer i år på at dele viden og tilgange til materialebiblioteker, gode og lærerige cases og læringsmaterialer samt kontaktformidling, hjælp og etablering af nye værdikæder mellem vore to regioner. Således har Rethink Business allerede foranlediget kontakt mellem en dansk C2C-certificeret virksomhed og en stor bygherre i Venlo-området.

Rethink Business vil fremover se nærmere på flere af hollændernes kommunale projekter og Offentligt-Private-Samarbejder og nye samarbejdsformer mellem virksomheder i retning af symbioser, fordi de er lærerige for os i Danmark og vil accellere processen med grøn omstilling.

Man skal dog også huske på, at der i en radius på 100 km fra Venlo ligger et marked med en befolkning på 50 millioner mennesker!!

 

SE / Juli 2013

Back To Top