skip to Main Content

Aarhus og Skanderborg kommuner ansøger om midler til projekter med cirkulær økonomi

To projekter der sætter fokus på at udvikle kommunale systemer og genbruge ressourcer, er blevet indstillet til at modtage støtte fra Vækstforums pulje på 1 mio. kr.

Aarhus og Skanderborg Kommuner vil søsætte eksperimenter, der på sigt skal skabe grønne vækstmuligheder for erhvervslivet gennem offentligt-privat samarbejde. De to projekter er del af Kommunesporet i Rethink Business, hvor Herning, Skive og Samsø kommuner tidligere på året modtog støtte fra Vækstforum til tre projekter med cirkulær økonomi.

REWARA – Udnyttelse af affaldsressourcer i Aarhus

Aarhus Kommune vil gennemføre projektet ReUse Waste Ressources Aarhus (REWARA). Det handler om at identificere vigtig½e affaldstrømme og matche dem med aftagervirksomheder, der kan bruge materialerne i deres produktion.

Konkret skal der etableres fem samarbejder samtidig med, at Indkøbsafdelingen opkvalificeres med kompetencer inden for cirkulær økonomi. Det kan medføre, at der formuleres nye retningslinjer for prioritering af genbrugsmaterialer i kommunens egne indkøb og udbud.

Projektet bliver samtænkt med det mere borgerrettede forsøgsprojekt ReUseCenter, der indgår i udvikling af Aarhus som kulturhovedstad i 2017.

Værdicentral til gavn for iværksættere og mindre virksomheder i Skanderborg

Skanderborg Kommune vil etablere “en online værdicentral”, en webshop for genbrugsmaterialer. Indsatsen skal motivere iværksættere og mindre virksomheder til at arbejde med genbrugsmaterialer som råstof. Ved at gøre det let at overskue mulighederne og anskaffe materialerne.

Samtidig vil kommunen indgå i samarbejde med større virksomheder, der ønsker at få deres egne produkter tilbage til ny produktion. Projektet kan på sigt udvides, så det dækker et større geografisk område.

Behandling af ansøgningerne

Development center UMT, der er operatør på Rethink Business, har behandlet ansøgningerne sammen med den rådgivende gruppe i projektet og anbefaler begge projekter. Kommunernes ansøgninger vil blive behandlet i Regionsrådet d. 27. februar 2014.  

(Kilde: Region Midtjylland / Vækstforum)

Om Kommunesporet i Rethink Business

Kommunepuljen skal styrke intelligent offentlig efterspørgsel efter bæredygtige løsninger udviklet efter principperne i cirkulær økonomi og cradle to cradle. Formålet er at skabe innovative, grønne vækstmuligheder for erhvervslivet.

Vækstforum har tidligere bevilget støtte til tre projekter fra puljen, og der resterer nu 1 mio. kr. til anden ansøgningsrunde. Puljen er en del af Vækstforums projekt “Rethink Business”, hvor virksomheder tilbydes rådgivning til at udvikle cirkulære forretningsmodeller.

På den måde arbejder Rethink Business både med udbud og efterspørgsel af cradle to cradle produkter og løsninger.

 

Back To Top