skip to Main Content

Eurotag Danmark A/S genanvender tagpap

Den Aarhusianske virksomhed Eurotag Danmark A/S der er leverandør af tagpapproduktet DERBIGUM, er en af de virksomheder, som gennem et samarbejde med Rethink Business har udviklet en grøn forretningsmodel baseret på cirkulær økonomi.  

Grøn økonomi i genanvendelse

Eurotag har udviklet et retursystem, som skal sikre, at overskuds- og affaldsprodukter fra lægningen af Derbigum tagpap bliver returneret, bearbejdet og genanvendt hos producenten Imperbel, som ligger i Belgien. Målet er at spare på bitumen, som er et restprodukt ved raffinering af råolie og en vigtig ressource i tagpap.

Sammen med projektets rådgivende part COWI har Eurotag Danmark A/S lavet en beregning på, om der har været grøn økonomi i at indsamle rester og affald fra tagproduktet DERBIGUM og sende det retur til producenten Imperbel, som ligger i Belgien.

Retursystem der skal genanvende tagpap-affald

Eurotag Danmark A/S leverer Derbigum-tagpap til cirka 30 forhandlere og tagfirmaer rundt omkring i Danmark, som har fået udleveret big bags til restaffaldet. Når sækkene er fulde bliver de afhentet af Eurotag Danmark A/S selv, som efterfølgende skiber dem af sted til produktionsstedet i Belgien, hvor det bearbejdes og indgår i produktionen af ny tagpap. Og sådan fortsætter det.

De fyldte sække bliver samlet centralt to steder i landet, på vores lagre, og når der er et helt vognlæs, sendes sækkene til fabrikken.

Der indgår ca. 30 % genanvendt bitumen i tagpap. Restaffaldet kan indgå i produktionen af tagpap igen og igen. Peter Krantz anslår, at der vil sendes cirka 4 vognlæs med affald til fabrikken i Belgien om året.

Et potentiale i genanvedelse

Direktør for Eurotag Danmark A/S Peter Krantz udtaler, at virksomheden længe havde gået og overvejet, hvordan de skulle komme i gang med at genanvende, da der lå et potentiale i en returløsning, og prisen på bitumen var og er stigende.

Indtrædelsen i Rethink Business og samarbejdet med COWI var det, som satte skub i tingene og projektet blev for alvor sat på skinner. Siden returløsningen er blevet implementeret, er den blevet godt modtaget hos forhandlerne og hos Eurotag Danmark A/S oplever man, at der er en interesse i at sælge bæredygtige løsninger, hvor forhandlerne nu kan dokumentere en bæredygtige effekt.

Hos Eurotag Danmark A/S vil man fremadrettet – hvor det er muligt og rentabelt – gerne arbejde med genanvendelse i produkterne. Vi glæder os til at følge med i udviklingen.

Læs mere om Derbigum tagpap fra Eurotag Danmark A/S

Læs også artiklen “Fokus på take back og retursystemer”

Back To Top