skip to Main Content

Vejledning til implementering af cirkulær økonomi i offentlige indkøbsaftaler

I Herning Kommune arbejder man med et projekt om cirkulær økonomi, som sætter indkøb, arbejdsbeklædning og tekstilserviceindustri på dagsordenen. For nylig udgav man en vejledning til implementering af cirkulær økonomi i offentlige indkøbsaftaler.

Herning Kommune har i forbindelse med sit projekt på Kommunesporet i Rethink Business udfærdiget en vejledning til implementering af cirkulær økonomi i offentlige indkøbsaftaler. Det er hensigten, at den viden, som er genereret, skal kunne generaliseres til andre indkøbsområder og ud i andre af landets Kommuner.

Vejledningen er udfærdiget med udgangspunkt i leasing af arbejdsbeklædning, men vil kunne overføres til mange fysiske produkter. Der vil dog for hvert nyt fysisk produkt skulle udvikles nye kriterier.

Vejledningen er tilgængelig for alle kommuner og andre interesserede som ‘open source’. Indkøberen er selv ansvarlig for brugen af vejledningen, og det er håbet, at vejledningen løbende vil blive forbedret og nuanceret, mens den bruges ude i Kommunerne.

design/pdf.png Læs ‘Vejledning i implementering af cirkulær økonomi i offentlige indkøbsaftaler’

Læs mere om Herning Kommunes projekt

 

 

Back To Top